Veel gestelde vragen


Winkelen

Wanneer gaat Mamamini weer open?

Sinds woensdag 17 maart zijn alle vestigingen van Mamamini weer op afspraak open. Een afspraak om te komen winkelen maak je hier.

 

Hoe maak ik een afspraak om bij jullie te komen winkelen?

Op onze website hebben we een pagina gemaakt waarop je een afspraak kan maken om te komen winkelen. Deze pagina vind je hier. Hier staan ook de spelregels voor het winkelen op afspraak. Lees deze even goed door.

 

Waarom zie ik geen dagen/tijden om een winkelafspraak te maken?

Het is mogelijk om een paar dagen van te voren een winkelafspraak te maken. Als alle tijdsloten vol zitten of als de dag nog niet is vrijgegeven, is het niet tijdelijk niet mogelijk om een afspraak te plannen. Probeer het later even weer, want er komen elke dag nieuwe winkelmogelijkheden bij.

 

Mag ik mijn kind(eren) meenemen naar de winkel?

Kinderen tot en met 12 jaar mogen mee de winkel in, zonder dat er een aparte reservering nodig is. Toch willen we je wel vragen om zoveel mogelijk alleen te komen. Is je kind 13 jaar of ouder, dan moet je voor hem/haar even een aparte winkelafspraak maken.

 

Ik begeleid iemand in een rolstoel, kunnen wij met één reservering naar binnen?

Nee, een reservering is voor 1 persoon. Begeleid je iemand die bijvoorbeeld in een rolstoel zit, dan moet je voor jullie beide een winkelafspraak maken.

 

Mag ik zonder reservering komen winkelen?

Helaas niet. De overheid wil voorkomen dat mensen spontaan komen winkelen. Daarom moet er minimaal 4 uur van te voren gereserveerd worden om te komen winkelen. Bij Mamamini kan je dus alleen naar binnen als je gereserveerd hebt.

 

Hoe kan ik mijn afspraak annuleren?

Je hebt een reservering gemaakt, maar kan onverwacht toch niet komen winkelen. Tot 4 uur voor je afspraak kan je de afspraak annuleren, door onder aan de bevestiging op "Uw afspraak wijzigen" te klikken. Als u de afspraak nog kunt annuleren verschijnt in het volgende scherm de optie "afspraak annuleren".


Doneren, ophalen en bezorgen

Kan ik spullen komen doneren?

Ja, dat kan. Op al onze vestigingen kan weer gedoneerd worden. Kijk hier voor de openingstijden van de magazijnen van Mamamini Noorderplantsoen, Helpman en Damsterdiep.

 

Moet ik een winkelafspraak maken om spullen te komen doneren?

Nee, om te doneren hoef je geen winkelafspraak te maken. Je kan je spullen gewoon afgeven bij onze magazijnen.

 

Wanneer kunnen jullie spullen komen ophalen?

Vanaf donderdag 25 maart gaan we weer spullen ophalen. Je kan je ophaalopdracht alvast aan ons doorgeven via het ophaalformulier.

 

Wanneer gaan jullie weer spullen bezorgen?

We bezorgen weer spullen! Vraag in de winkel naar de mogelijkheden.


Webshop

Ik heb voor 15 december een bestelling geplaatst in de webshop. Wanneer kan ik deze bestelling ophalen?

Alle bestellingen die op of vlak voor 15 december 2020 zijn geplaatst kunnen opgehaald worden zodra Mamamini Noorderplantsoen weer open is. Je ontvangt van ons een mail met daarin verdere instructies.

 

Wanneer kan ik mijn webshopbestelling ophalen?

Nog steeds geldt dat je je webshop bestelling de volgende werkdag na 12.00 uur kunt ophalen. Alleen moet je nu eerst een winkelafspraak maken om je webshopbestelling op te halen.

 

Moet ik voor elke bestelling die ik in de webshop doe een aparte winkelafspraak maken?

Ja, elke keer dat je iets besteld in de webshop moet er een nieuwe reservering gemaakt worden. Zonder reservering kan je je webshopbestelling niet ophalen!


Werken bij Mamamini

Ik wil graag vrijwilligerswerk bij jullie komen doen.

We hebben op dit moment heel weinig plekken beschikbaar, maar je kan een kennismakingsgesprek inplannen en dan kijken we naar de mogelijkheden. Een kennismakingsgesprek plan je hier.

 

Ik heb een participatiebaan bij Mamamini, heeft de sluiting gevolgen voor mij?

Je Participatiebaan loopt gewoon door, ook je recht op vergoeding blijft ongewijzigd. Mocht je meer informatie willen kan je ook even kijken op: https://gemeente.groningen.nl/participatiebaan-vinden.

 

Ik loop stage bij Mamamini, wat zijn de gevolgen van de sluiting voor mij?

Mamamini is weer open en per afdeling wordt gekeken of de stagiaires weer aan de slag kunnen. Als je meer wil weten kan je het beste even contact opnemen met de vrijwilligersdesk op werk@mamamini.nl.

 

Ik ben vrijwilliger bij Mamamini en heb een vraag; aan wie kan ik die stellen?

We snappen dat dit wat onzekere tijden zijn en dat je als vrijwilliger van Mamamini ook vragen hebt. In eerste instantie zal je teamleider je op de hoogte brengen als er nieuws is, maar ook via onze website, de teamflits en Facebookpagina zullen we nieuws delen. Toch niet het antwoord op je vraag kunnen vinden? Dan kan je een mail sturen naar werk@mamamini.nl.


Goededoelenfonds

Wanneer kan ik een aanvraag doen bij het Mamamini Goededoelenfonds?

Hoe het Goededoelenfonds er in 2021 uit komt te zien weten we nog niet. Het doen van een aanvraag is daarom ook (nog) niet mogelijk. Zodra we meer weten over het Fonds in 2021 zullen we dat uiteraard vermelden op onze website en de social media kanalen.