'De gemoedelijke sfeer is erg belangrijk.'

John Koekoek over zijn werk bij Mamamini Goededoelenkringloop.

GRONINGEN februari 2018 - Geef John Koekoek een schroevendraaier, een paar elektrische apparaten om uit elkaar te halen, een handjevol gezellige collega’s en hij is gelukkig. Daarom gaat de 52-jarige Groninger altijd met plezier naar zijn werk als vrijwilliger van de werkplaats Mamamini Helpman. John maakt dit ritje al vijf jaar. “Als het aan mij ligt, plak ik er nog een paar jaar aan vast. Het bevalt me erg goed.”

John had een betaalde baan als onderhoudsmonteur in de werktuigbouwkunde, maar kwam door omstandigheden in de ww terecht. Hij ondervond dat het niet gemakkelijk is om als vijftiger aan het werk te komen in die branche. “Je wordt snel als te oud gezien. Ik ben helemaal geen type om thuis te blijven zitten dus besloot ik vrijwilligerswerk te gaan doen. Eerst ergens anders, maar toen mijn buurman het over Mamamini had, sprak mij dat aan en heb ik me aangemeld.” Sindsdien steekt John 25 uur per week zijn handen uit de mouwen op de werkplaats van Mamamini.

 

'Het is belangrijk dat het
klikt met collega’s
.
'

Variatie

De werkzaamheden op de werkplaats zijn divers. John: "Mijn taak bestaat uit het controleren van alle elektrische apparaten die binnenkomen. Zijn ze nog goed? Is het nog te repareren? Zo ja, is het nog de moeite waard of gaat dat teveel tijd kosten? Deze inschatting moet je kunnen maken. Ook heb ik veel contact met donateurs, die spullen komen inleveren of vragen hebben en werk ik nieuwe vrijwilligers in. Deze afwisseling maakt het werk leuk".

Afgekeurde items gaan de recyclebak in en dat vindt John een goede zaak. “Dagelijks worden er veel artikelen gebracht door donateurs. Dat kan ook echt van alles zijn, ik heb zelfs auto’s, boten en caravans voorbij zien komen. Van al deze spullen kan vaak een hoop weg omdat ze het niet meer doen. Ik geloof in recyclen en daar doet Mamamini aan. Eén van de redenen waarom het werken hier mij een goed gevoel geeft.”

 

‘De afwisseling in werkzaamheden maakt het werk leuk.'

Gemoedelijke sfeer
De recyclebak is niet John’s enige drijfveer. Een goede werksfeer en fijne collega’s vindt hij ook erg belangrijk. John: “De werksfeer is gezellig en gemoedelijk. Het is heel belangrijk dat het klikt met collega’s, anders had ik hier niet vijf jaar gewerkt. Ik heb collega’s van verschillende leeftijden: van jonge jongens tot senioren en iedereen heeft zijn eigen expertise. Als de één het niet weet, dan weet de ander het wel. We helpen elkaar.”

 

Op de vraag of John het aan zou raden om bij Mamamini vrijwilligerswerk te komen doen, zegt hij volmondig ja. “Absoluut! Je bent iets nuttigs aan het doen, je bent onder de mensen en het is ook nog eens voor een goed doel. Wat wil je nog meer?”

 

Wil je ook bij ons aan het werk?

Kijk direct bij onze vacatures en maak een afspraak met onze Vrijwilligersdesk


Copyright © Mamamini 2018. Alle rechten voorbehouden. Tekst: Heidi van Duuren Foto's: Jeroen van Kooten. Met dank aan John Koekoek!