Mamamini geeft 45.000 euro aan goede doelen.

- PERSBERICHT -


11 mei 2016


Mamamini geeft 45.000 euro aan goede doelen.

 
In mei keert het Mamamini Fonds geld uit aan 22 Groningse goede doelen, zoals Toentje,
De Voedselbank, Het Hospice Gasthuis en Stichting Urgente Noden. De uitreiking vindt plaats bij Mamamini Damsterdiep op maandag 23 mei vanaf 13.00.


Mamamini zamelt jaarlijks geld in voor goede doelen met de verkoop van gebruikte spullen die door particulieren aan Mamamini worden gedoneerd. Directeur Jelle Holtkamp: “Wij zetten zelfs de kleinste spulletjes om in geld. En daar zit ook direct onze kracht: probeer maar eens via Marktplaats een tafeltje te verkopen. Het levert je niks op, behalve veel gedoe. Wij krijgen het tafeltje wel snel verkocht en we helpen er direct goede doelen mee!”


In 2015 bereikte het Mamamini Fonds een bijzondere mijlpaal: het totaal aan uitgekeerde bedragen ging met 540.000 euro over de magische grens van een half miljoen. Dit jaar komt het totaalbedrag uit op 585.000 euro. Mamamini is trots maar ook heel dankbaar. Holtkamp: “We hebben het met z’n allen te danken aan al die duizenden donateurs, vrijwilligers en klanten van Mamamini. Zonder al deze Groningers zou er geen Mamamini Fonds kunnen bestaan.”


Mamamini moest dit jaar een keuze maken uit maar liefst 90 aanvragen. De Mamamini Fondscommissie, bestaande uit voornamelijk vrijwilligers, koos hieruit 22 projecten. De Fondscommissie stemde dit jaar voor het eerst volgens de methode van het Eurovisie Songfestival: ieder commissielid kon 12,10,8,7,6,5,4,3,2,1 punten geven aan 10 organisaties. Zo ontstond automatisch een gevarieerde ranglijst met maar zelden een gelijk aantal punten. De Voedselbank Stad Groningen behaalde de eerste positie van de ranglijst.


Meer info
| Stichting Mamamini is 100% non-profit, alles draait om goede doelen, samengevat in de 3 M’s van Mamamini: Milieu, Minima en Meedoen. Mamamini werd opgericht in april 1989, de eerste grote winkel werd aan de Noorderhaven geopend. Op dit moment heeft Mamamini 4 winkels in Groningen en sinds kort is hier een uitgebreide webshop aan toegevoegd.

Beeld: Fondscommissie 2016. In 2016 werd maar liefst 45.000 euro uitgekeerd aan 22 goede doelen.
Beeld: Fondscommissie 2016. In 2016 werd maar liefst 45.000 euro uitgekeerd aan 22 goede doelen.