Nieuwsblog

Van Mamamini Goededoelenkringloop.

Mamamini Modeshow


Het is binnenkort alweer zo ver… op zaterdag 25 mei aanstaande organiseren we de jaarlijkse Mamamini modeshow in de kledingboetiek Oosterstraat! 

 

Tijd: 13:30 - 15:30 uur

Adres: Oosterstraat 19

 

Kom allemaal kijken!


Bont inzameldag voor een bontvrij Nederland

20 juni 2022 – Wat willen wij? Nederland bontvrij! Stichting Bont voor Dieren organiseert daarom in samenwerking met kringlooporganisaties 2Switch, Het Goed en Mamamini de Nationale Bontinzameldag. Hiermee wordt ook de #ikneeminitiatief tour gelanceerd.

Vanaf vandaag roepen wij iedereen op om bont dat thuis nog in de kast of aan de kapstok hangt in te leveren bij één van deze kringloopwinkels. Op 11 juli haalt Stichting Bont voor Dieren al het ingezamelde bont op om te gebruiken voor educatieve doeleinden. 2Switch, Het Goed en Mamamini staan samen met meer dan 1600 merken en winkelketens op de internationale Bontvrijlijst van Fur Free Retailer. Zij vinden allemaal dat bont, nieuw of oud, plaats moet maken voor diervriendelijke alternatieven. Met de Nationale Bontinzameldag bundelen wij de krachten om zoveel mogelijk bont voorgoed uit het straatbeeld te laten verdwijnen.

Bont is allesbehalve modieus en acceptabel
Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: ”Jaarlijks worden wereldwijd nog bijna 100 miljoen dieren, waaronder vossen, nertsen en wasbeerhonden op afschuwelijke wijze gefokt en gedood voor hun vacht. Van hun vacht worden onder andere bontjassen, kragen, sleutelhangers of sjaals gemaakt. De rest van het dier wordt als nutteloos beschouwd en weggegooid.” Ook dieren die tientallen jaren geleden zijn gedood om te eindigen als bontjas of -muts, hebben deze barbaarse praktijken ervaren. Om deze reden is bont vandaag de dag, nieuw of oud, allesbehalve een modieus en acceptabel product. 

De kringloopwinkels werken daarom graag mee aan de nationale inzameldag. “Als je tweedehands bont verkoopt, hoeft het niet opnieuw geproduceerd te worden. Maar op straat kun je helemaal niet zien waar bont vandaan komt. Door het aan te bieden als winkel, draag je dus bij aan het in stand houden van bont als mode-item. En dat willen wij niet. Om dierenleed te voorkomen is besloten te stoppen met de verkoop van bont. We zijn toegetreden tot de officiële Bontvrijlijst en fungeren als bontinzamelpunt voor Bont voor Dieren, dat bruikbare exemplaren inzet voor educatieve doeleinden”, aldus kringloopwinkels Het Goed, Mamamini en stichting 2Switch.

#ikneeminitiatief
De samenwerking met de kringloopwinkels is ook meteen de lancering van de #ikneeminitiatief tour. De kringloopwinkels, die gevestigd zijn in onder andere Groningen, Eindhoven en Arnhem, roepen hun klanten op initiatief te nemen door te tekenen voor een import- en verkoopverbod op bont in Nederland. In de zomer staan wij ook op markten en beurzen door heel het land om aandacht te vragen voor een bontvrij Nederland.

Sinds 2021 is de bontindustrie in Nederland gelukkig verboden. Maar bont mag hier wel nog geïmporteerd en verkocht worden. Onbegrijpelijk. Steun jij onze missie voor een bontvrij Nederland? Neem dan initiatief en teken vandaag nog. Iedere handtekening telt! Namens de dieren, dank je wel.

 

Bijzondere openingstijden

Tijdens feestdagen in 2022

meer lezen

Aangepaste openingstijden in December

Tijdens de feestdagen passen we onze openingstijden aan

meer lezen

Boekenverkoop voor het goede doel

Forum Groningen en Mamamini Goededoelenkringloop slaan de handen ineen!

meer lezen