Onze Goede Doelen

De doelstellingen van onze stichting.


De 3 M's van Mamamini

We hebben onze eigen goede doelen - oftewel onze ideële doelstellingen - samengevat in de 3 M's van Mamamini: Milieu, Minima en Meedoen. Op onze ANBI-pagina vind je de doelstellingen zoals in formele taal in de statuten van onze stichting staan vermeld.

1. Milieu

Hergebruik van spullen

Hergebruik van spullen staat bij Mamamini al sinds haar oprichting in 1989 op nummer één. Ieder jaar kiezen zo’n 90.000 donateurs uit Groningen ervoor om hun spullen een tweede leven te geven door deze aan Mamamini te doneren. Mamamini haalt de spullen op, kijkt ze na en verkoopt ze in haar vier winkels in de stad. Jaarlijks gaat het om maar liefst 850.000 producten die op deze manier van de stort worden gered.

 

Duurzame bedrijfsvoering
Mamamini probeert haar bedrijfsvoering nog steeds verder aan de duurzame mogelijkheden aan te passen. Zo kiest Mamamini zoveel mogelijk voor lokale leveranciers zodat overbodig transport van middelen en mensen wordt voorkomen. Ook de Webshop van Mamamini is geheel transport- en verpakkingsvrij. In de winkels en bedrijfsruimtes van Mamamini brandt steeds meer en energiebesparend LED-licht. Kortom, het zit hem vaak in een héleboel kleine maatregelen en we zijn nog lang niet klaar!

 

Mamamini Fonds

Via het Mamamini Fonds bieden wij financiële ondersteuning aan organisaties die zich ook inzetten voor hergebruik en het milieu.


2. Minima

Laagdrempelig winkelen

Er zijn veel Groningers met een krap budget. Al sinds 1989 kunnen minima bij Mamamini terecht voor laaggeprijsde kleding, meubels en nog veel meer. Er zijn altijd artikelen op voorraad met een (extra) lage prijs.

 

Waardepennen Actie

In 2017 werden 2.000 'Waardepennen' uitgedeeld aan circa 500 minimahuishoudens. Met een Waardepen kan gratis worden gewinkeld bij Mamamini. Elke Waardepen is 12,50 euro waard. De Voedselbank en WIJ-teams zorgden voor de distributie.

 

Mamamini Fonds

Via het Mamamini Fonds bieden wij financiële ondersteuning aan organisaties die zich ook inzetten voor minima.


3. Meedoen

Werken bij Mamamini

Binnen onze organisatie bieden we aan circa 200 mensen een werkplek als vrijwilliger. Groningers uit Stad en Ommeland kunnen op 10 verschillende afdelingen aan de slag! Het doel kan heel verschillend zijn: werkervaring opdoen, een beter dagritme opbouwen, terugkeer in de maatschappij, meer sociale contacten opdoen of gewoon een interessante (bij-)baan hebben!

 

Mamamini Fonds

Via het Mamamini Fonds bieden wij financiële ondersteuning aan organisaties die zich ook inzetten voor het laten meedoen van mensen in de samenleving.

"Mamamini is de Goededoelenkringloop

van Groningen."