Onze Goede Doelen

De doelstellingen van onze stichting.


De 3 M's van Mamamini

We hebben onze eigen goede doelen - oftewel onze ideële doelstellingen - samengevat in de 3 M's van Mamamini: Mens, Milieu en Maatschappij. Op onze ANBI-pagina vind je de doelstellingen zoals in formele taal in de statuten van onze stichting staan vermeld.

1. Mens

Voor elk wat wils

Al meer dan 30 jaar verkoopt Mamamini tweedehands spullen. Met elk budget kan je bij Mamamini terecht. Zo proberen we er voor te zorgen dat óók iemand met een klein budget toch leuke spullen kan kopen. Daarnaast geven we met het Mamamini Goededoelenfonds geld aan organisaties die mensen met een klein budget op andere vlakken ondersteunen.

 

Werkplek

Voor zo’n 250 mensen biedt Mamamini een werkplek als vrijwilliger. Iedereen in ons team heeft eigen talent, ervaring, achtergrond én humor. De één werkt hier om te leren, de ander om gewoon een leuke dag te hebben en weer een ander tijdens de zoektocht naar betaald werk.


2. Milieu

Hergebruik van spullen

Hergebruik van spullen staat bij Mamamini al sinds haar oprichting in 1989 op nummer één. Ieder jaar kiezen zo’n 90.000 donateurs uit Groningen ervoor om hun spullen een tweede leven te geven door deze aan Mamamini te doneren. Mamamini haalt de spullen op, kijkt ze na en verkoopt ze in haar vier winkels in de stad. Jaarlijks gaat het om maar liefst 895.000 producten en 165.000 kilo kleding die op deze manier van de stort worden gered.

 

Duurzame bedrijfsvoering

Mamamini probeert haar bedrijfsvoering nog steeds verder aan de duurzame mogelijkheden aan te passen. Zo kiest Mamamini zoveel mogelijk voor lokale leveranciers zodat overbodig transport van middelen en mensen wordt voorkomen. In de winkels en bedrijfsruimtes van Mamamini brandt steeds meer en energiebesparend LED-licht. Kortom, het zit hem vaak in een héleboel kleine maatregelen en we zijn nog lang niet klaar!


3. Maatschappij

Fonds

Met het Mamamini Goededoelenfonds geven we terug aan Groningen. Daarmee is Mamamini er voor een door Groningen. De opbrengsten die Mamamini haalt uit het verkopen van tweedehands spullen gaan terug naar Groningen. Stichtingen en verenigingen die in en om Groningen gevestigd zijn en zich richten op werkzaamheden die passen bij de doelstellingen van Mamamini kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage.

 

Samenkomen

Daarnaast is Mamamini een plek waar iedereen samenkomt om de maatschappij wat mooier te maken. Wat voor achtergrond of geschiedenis je hebt. Klanten met een klein budget, de koopjesjagers of schatzoekers. Donateurs die met hun spullen anderen blij willen maken en vrijwilligers die lekker bezig willen zijn, zich willen inzetten voor Groningen en onder de mensen willen blijven. Met Mamamini als middelpunt proberen we zoveel mogelijk mensen mee te laten komen in onze maatschappij.

"Mamamini is de Goededoelenkringloop

van Groningen."