[JOOST] Mamamini Medewerkersportal 
Regel het zelf via www.mamamini.nl/joost

Vertrouwenspersoon

Voor iedereen die bij Mamamini werkt.


Inleiding

Als je ergens mee zit kun je daarmee terecht bij je leidinggevende of bij onze P&O Adviseur. Heb je echter op je werk te maken (gehad) met agressie, geweld, seksuele intimidatie, ongewenste intimiteiten, pesten of discriminatie, dan kun je contact opnemen met een extern vertrouwenspersoon. Alles wat je bespreekt wordt vertrouwelijk behandeld; jouw naam (en jouw melding) worden nooit zonder jouw toestemming gecommuniceerd, aan wie dan ook. 


Meer informatie

Ongewenste omgangsvormen

De meeste mensen gaan gelukkig met plezier naar het (vrijwilligers)werk. Toch kan het gebeuren dat je iets meemaakt waar je je niet prettig bij voelt. Je ergert je aan de ‘leuke’ schuine grappen van een collega, er worden opmerkingen gemaakt over je uiterlijk of afkomst, of je wordt gepest door een groepje anderen. Dit soort gedrag noemen we ‘ongewenste omgangsvormen’. Zulk gedrag kan je werkplezier behoorlijk bederven. En wanneer je hier last van hebt, helpt ‘afwachten’ bijna nooit.

 

Vertrouwenspersoon

Vaak helpt het om daar met een collega, iemand van P&O of met je leidinggevende over te praten. Maar soms wil je dat niet of kan dat niet. Misschien is je collega of leidinggevende er zelf bij betrokken, misschien ben je bang voor de reacties. In die gevallen kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon. Bij haar kun je in alle vertrouwelijkheid terecht met vragen, zorgen of meldingen.

 

100% vertrouwelijk en alleen met jouw toestemming

De vertrouwenspersoon neemt je verhaal serieus, luistert goed naar je en denkt met je mee. Als je dat wilt, zoekt zij samen met je naar een oplossing. De vertrouwenspersoon doet niets zolang jij daar geen toestemming voor geeft. En niemand komt te weten dat jij de vertrouwenspersoon hebt benaderd.

 

Renée Hageman van 'De Vertrouwenspersoon'

Mamamini heeft gekozen voor een externe vertrouwenspersoon. Dit is Renée Hageman. Renée werkt voor bureau De Vertrouwenspersoon en is dus niet in dienst bij Mamamini. Daardoor kan zij helemaal zelfstandig haar werk doen. Je kunt Renée bellen, en soms is een telefoongesprek al voldoende om je te  helpen. Maar Renée maakt ook graag een afspraak met  je. Ze fietst dan naar je toe, op een plek die voor jou prettig is. Dat hoeft niet een locatie van Mamamini te zijn.

 

Contact met Renée

Renée is opgeleid om dit werk te doen en heeft veel ervaring met ongewenste omgangsvormen. Renée is bereikbaar via hageman@devertrouwenspersoon.nl of 088-1119910

 

Mamamini accepteert géén ongewenste omgangsvormen.

enste omgangsvormen. Bel Renée dus gerust op, wanneer je daar behoefte aan hebt.  

Contact

Extern vertrouwenspersoon: mevrouw Renée Hageman

E-mail: hageman@devertrouwenspersoon.nl 

Telefoon: 088-1119910

Renée Hageman, extern vertrouwenspersoon
Renée Hageman, extern vertrouwenspersoon

Download alle info

Download
Info - De Vertrouwenspersoon
Introductie vertrouwenspersoon.pdf
Adobe Acrobat document 480.6 KB