Participatiebaan

Voor bijstandsgerechtigden in Groningen


Ontvang je een volledige bijstandsuitkering van de Gemeente Groningen en is betaald werk voor jou (nog) niet mogelijk? Dan is  een Participatiebaan bij Mamamini wellicht iets voor jou!

 

Persoonlijke ontwikkeling

Het doel van de Participatiebanen is dat je (weer) actief wordt en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je doet werkervaring op en bouwt aan een nieuw netwerk. Daarbij is het sociale contact met je collega's een fijne bijkomstigheid. De Participatiebaan doe je met behoud van je bijstandsuitkering.

 

Gemeente Groningen

Alle informatie over Participatiebanen kun je vinden op de website van de gemeente Groningen maar je kunt ook contact opnemen met onze Vrijwilligersdesk

Voordelen

De Participatiebaan is bedoeld als eerste stap in de richting van je betaalde baan. Naast de begeleiding door je teamleider bij Mamamini zal je contactpersoon van de gemeente je begeleiding  bieden tijdens je Participatiebaan. Daarbij krijg je elk half jaar
€ 600,- premie door de gemeente uitbetaald. De Participatiebaan duurt maximaal 2 jaar, je kunt dus ook maximaal € 2.400,- verdienen.

Hoe werkt het?

De Participatiebanen zijn op al onze vacatures van toepassing.

  • neem contact op met de vrijwilligersdesk of vul het aanmeldformulier in.
  • bespreek samen wat een geschikte werkplek voor je kan zijn.
  • wij sturen de aanvraag naar de gemeente.
  • als de gemeente akkoord is kun je starten met je Participatiebaan.