Mamamini Goededoelenfonds 2018 stevent af op recordbedrag

- PERSBERICHT -

 

Jaarlijks keert Mamamini veel geld uit aan goede doelen in Groningen en omgeving, maar voor 2018 lijkt de spaarpot extra goed gevuld te worden door de omzetten van de Mamamini kringloopwinkels. Directeur Jelle Holtkamp: "De teller staat op dit moment al op 41.254 euro en het jaar is nog lang niet om, onze winkels draaien nog op volle toeren. En als er financiële meevallers zijn kan het bedrag ook nog verder oplopen. Het zou best eens een recordbedrag kunnen worden."

 

2018

Voor 2018 wordt het uit te keren bedrag vastgesteld in de eerste maanden van het jaar. Holtkamp: "Ik denk dat het bedrag boven de 50.000 uit gaat komen, als je kijkt naar de huidige stand van de Goededoelenteller op onze website en dat zou een record zijn. In januari gaan we onze cijfers opmaken en zien we wat er definitief uitgekeerd kan worden, dan weten we het exact. We hopen in elk geval op veel goede aanvragen, want het geld mag helemaal op. Geld genereren voor Groningse goede doelen is één van onze belangrijkste doelstellingen en daar zijn we ook goed in."

 

Eind januari 2018 sluit de aanvraagronde voor 2018. Een fondscommissie bestaande uit voornamelijk vrijwilligers zal dan een keuze maken uit de aanvragen. In mei worden de geldbedragen uitgekeerd aan de organisaties tijdens een feestelijke uitreiking.

 

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 januari 2018 via mamamini.nl/goededoelenfonds.
De Goededoelenteller op mamamini.nl/goededoelenteller laat realtime zien hoeveel geld er is gespaard.

 

2017

In 2017 werd 50.000 euro uitgekeerd aan goede doelen. Organisaties die in 2017 geld ontvingen waren o.a. De Voedselbank, de Vakantiebank en Stichting Doedertoe. Een lijst van alle 'winnaars' van 2017 staat op mamamini.nl/goededoelenfonds/uitreiking2017.

Henk de Haan tijdens de uitreiking in 2017
Henk de Haan tijdens de uitreiking in 2017