Op bezoek bij het Hospice Gasthuis Groningen


Elk jaar in mei keert Mamamini met het Goededoelenfonds geld uit aan goede doelen in en om Groningen. Maar wat gebeurt er daarna met het geld én wat doen de organisaties eigenlijk?

 

Eén van de organisaties die in 2018 geld heeft gekregen van het Mamamini Fonds is het Hospice Gasthuis Groningen én regelmatig worden er vanuit het Hospice Gasthuis spullen aan Mamamini gedoneerd. We werden door het Hospice Gasthuis uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.

 

Het Hospice Gasthuis biedt mensen een “bijna-thuis-huis waar iedereen op zijn eigen manier de laatste levensfase kan doorbrengen” en dat merk je. Wat meteen opvalt als je binnenkomt is de sfeer in het huis. Er hangt een prettige sfeer en het hele huis is modern en kleurrijk ingericht. Alles wordt in het werk gesteld om het de mensen zo plezierig mogelijk te maken. Er zijn 5 kamers en altijd minimaal 5 vrijwilligers, waardoor één op één contact mogelijk is en er volop tijd is voor de mensen die er verblijven. Ook maakt het niet uit wat je achtergrond is, arm of rijk, iedereen wordt gelijk behandeld.

Prachtig om te horen hoe gepassioneerd en vol toewijding de vrijwilligers over hun, soms toch wel zware, werk praten!  

 

Met de €2.000 die het Hospice Gasthuis in mei uit het Mamamini Fonds heeft gekregen is intercomsysteem aangeschaft.

 

Het Hospice Gasthuis is een heel mooie instelling. Het was erg interessant om te zien hoe er gewerkt wordt én fijn om te zien dat het geld dat in mei vanuit het Fonds is gekregen goed besteed is aan een intercomsysteem.

 

Matthé en Willemien, bedankt voor de hartelijke ontvangst en de rondleiding!