Duurzaam griezelen bij Mamamini

Angstaanjagend afval!


- Persbericht -

 

Ben je helemaal klaar met dat krijsende skelet in het kooitje? Schrik je elke keer weer van die bloederige nep hand? Staat die Dracula cape je echt niet meer? Doneer dan je Halloween spullen aan Mamamini en draag bij aan een beter milieu én aan vele Groningse goede doelen.

 

Halloween

Het van oorsprong Keltische Halloweenfeest is niet meer alleen in films te zien. Ook Groningers gaan een goed potje griezelen steeds meer waarderen. Huizen worden omgetoverd tot ware spookhuizen, er worden snoepwormen gegeten, spooktochten georganiseerd en we hijsen ons in de meest lugubere creaties. “Helaas heeft een feest als Halloween ook een keerzijde: afval. Je wil niet twee jaar in hetzelfde Halloween kostuum lopen, dus na één keer dragen belanden veel kostuums bij het afval. Concrete cijfers over de hoeveelheid (plastic) afval na Halloween zijn er nog niet, maar het kan niet anders dan dat er veel wordt weggegooid. Zonde…”, aldus Lianne Stoltenborg, Strategisch Manager bij Mamamini.

 

Doneer je Halloween spullen!

Daarom heeft Mamamini een oplossing: Doneer je Halloween spullen! “Bij Mamamini houden we ook van griezelen, maar graag wel duurzaam en bewust” vertelt Lianne Stoltenborg. “Door het doneren van je Halloweenspullen draag je bij aan een beter milieu (hergebruik pur sang), maar geef je ook wat terug aan je Groningse medemens. Niet alleen omdat de winkel dan volgend jaar vol hangt met enge maar vooral goedkope producten, maar ook omdat Mamamini al 30 jaar lang een groot deel van haar opbrengsten geeft aan Groningse goede doelen. In de afgelopen jaren maar liefst 834.000 euro!”

 

Nog niet geslaagd voor dit jaar?

Natuurlijk is het leuk om je helemaal perfect als een Dracula te verkleden, inclusief passend nieuw kostuum en scherpe plastic tanden. Maar zou het niet eens leuk zijn om buiten de kaders te denken? Mamamini heeft 4 vestigingen, die stuk voor stuk volhangen met kledingstukken die wellicht heel geschikt blijken om een geinig horrorkostuum mee te maken. Dan ben je én origineel én je draagt bij aan een griezelig betere maatschappij!