Filmsterren bij Mamamini

Hoe het vinden van vrijwilligers creativiteit vereist.


- Blogpost -

 

Net als veel organisaties merken we bij Mamamini ook dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden.

Onze stichting bestaat voor het grootste deel uit vrijwilligers. Zij zetten zich elke dag voor de volle 100% in om bijvoorbeeld de winkels te vullen, binnengebrachte spullen op te halen en te sorteren en natuurlijk de klanten en donateurs te helpen. En samen doen we ons best om met het verkopen van de binnengebrachte spullen geld op te halen voor Groningse goede doelen. Zonder vrijwilligers gaan alle processen binnen Mamamini stagneren. Zo ver is het gelukkig nog lang niet, maar we moeten wel steeds creatiever zijn in het vinden van nieuwe vrijwilligers.

 

Kreeg je een paar jaar geleden nog een heleboel reacties na een oproep op Facebook, nu mag je blij zijn als iemand doorklikt naar je website. We moeten dus steeds op zoek naar nieuwe manieren om vrijwilligers te werven. In samenwerking met RTV Noord en de geweldige jongens van Blksm hebben we een aantal filmpjes opgenomen om te laten zien hoe leuk het doen van vrijwilligerswerk bij Mamamini is.

 

Op een prachtige zaterdag in december stonden we al vroeg klaar voor de eerste draaidag… klappertandend van de kou, maar gelukkig was het droog. De eerste scène was binnen no time geschoten. Daarna was het snel door naar de andere locatie zodat de rest geschoten kon worden.

Onze filmsterren (allemaal vrijwilliger bij Mamamini) deden het geweldig en als volleerd acteur/actrice stonden ze voor de camera. Het is toch super leuk dat onze vrijwilligers mee wouden doen in de filmpjes? Want wie kunnen nou beter laten zien hoe het er bij Mamamini aan toe gaat dan zij die het werk elke dag doen.

Er was nog een tweede ochtend nodig om de laatste scenes te schieten en toen stond alles op beeld.

 

Het eindresultaat is prachtig geworden. En vanaf nu zijn de losse scenes uit dit filmpje als pre-roll te zien op de website en in de app van RTV Noord. Het volledige filmpje willen we jullie ook niet onthouden, dus die plaatsen we hier. Nu maar hopen dat dit filmpje het gewenste effect heeft en we dit jaar heel veel nieuwe vrijwilligers kunnen verwelkomen!