Live: Mamamini Fondsuitreiking 2017

- PERSBERICHT -

Oude spullen omgezet in geld voor goede doelen:

50.000 euro voor 25 maatschappelijke organisaties

Op maandag 22 mei a.s. vindt de Mamamini Fondsuitreiking plaats aan het Damsterdiep 307 in Groningen. Maar liefst 25 goede doelen uit Stad en Ommeland ontvangen een cheque uit handen van dagvoorzitter Henk de Haan. Onder de 'winnaars' zijn o.a. De Vakantiebank, Het Juridisch Spreekuur en Stichting Urgente Noden. De uitreiking wordt live uitgezonden via Facebook vanaf circa 13.30.

 

Begin januari jl. viel het aantal aanvragen voor het Mamamini Fonds nog erg tegen (18 stuks). Na massale media-aandacht later die maand deden echter maar liefst 129 organisaties uiteindelijk een aanvraag. Aan de Mamamini Fondscommissie - bestaande uit voornamelijk vrijwilligers van Mamamini - de lastige taak om hieruit een keuze te maken. De 12 commissieleden stemden zowel over de organisaties als over de bedragen die waren aangevraagd en kwamen zo tot een lijst van van 25 ‘winnaars' (zie bijlage).

 

Live op Facebook | 22 mei vanaf 13.30


Nieuwe naam: Mamamini Goededoelenkringloop

Al sinds 1989 zet Mamamini oude spullen om in geld voor goede doelen: sinds de oprichting werd al meer dan een half miljoen euro weggegeven. Toch is dit bij veel klanten en donateurs van spullen nog steeds niet bekend. Mamamini vond het daarom de hoogste tijd om haar naam aan te passen: Mamamini wordt per direct 'Mamamini Goededoelenkringloop’. Tijdens de Fondsuitreiking word de naam officieel geïntroduceerd. Om de nieuwe naam extra kracht bij te zetten is deze ook als merk geregistreerd in het Benelux Merkenregister. 


Ook nieuw: de Goededoelenteller

Het hele jaar door zamelt Mamamini geld in voor goede doelen met de verkoop van gebruikte spullen maar de hoogte van het bedrag gedurende het jaar was altijd onbekend voor de buitenwereld. Met de introductie van de Mamamini Goededoelenteller is dit veranderd: op www.mamamini.nl/goededoelenteller is op ieder moment van de dag te zien hoeveel geld Mamamini in het lopende jaar al opzij heeft kunnen leggen voor goede doelen. De stand van vandaag (om 09.34): 16.558 euro! 

 

Dagvoorzitter Henk de Haan

Tijdens de Fondsuitreiking is Henk de Haan dagvoorzitter. Henk en Mamamini zijn al een aantal jaren met elkaar verbonden: de oud-voetballer nam al eens belangeloos een commercial op voor Mamamini en in april jl. organiseerde hij met zijn evenementenbureau Henk Evenement’n de Mamamini Medewerkersdag 2017. 

 

Achtergrondinformatie 

 

Stichting Mamamini is 100% non-profit en helemaal zelfstandig. Alles draait om goede doelen, samengevat in de 3 M’s van Mamamini: Milieu, Minima en Meedoen. Mamamini werd opgericht in 1989, de eerste grote winkel werd geopend aan de Noorderhaven in Groningen. Op dit moment heeft Mamamini 4 winkels in Groningen en een uitgebreide webshop. Mamamini kan bestaan dankzij haar klanten, donateurs en vrijwilligers. Meer info op www.mamamini.nl 

De Fondscommissie in 2016
De Fondscommissie in 2016