Mamamini Goededoelenfonds 2017

In 2017 werd 76.900 euro uitgekeerd aan goede doelen!


Fondsuitreiking 2017

De Mamamini Fondsuitreiking 2017 was groter en spetterender dan ooit tevoren. Niet alleen omdat Henk - BROEZN - de Haan onze dagvoorzitter wilde zijn, maar ook omdat er meer dan ooit tevoren werd uitgekeerd vanuit ons Goededoelenfonds: 51.900 euro aan externe goede doelen en nog eens voor 25.000 euro aan gratis spullen aan minimahuishoudens. Opgeteld dus maar liefst 76.900 euro.

Dagvoorzitter Henk de Haan deelde de cheques uit
Dagvoorzitter Henk de Haan deelde de cheques uit

Aftermovie

Door Groningen, voor Groningen.

Mamamini werd regelmatig bedankt tijdens de Fondsuitreiking. Heel fijn. Maar de echte dank hoort uit te gaan naar alle Groningers! Alleen dankzij al onze klanten, donateurs en vrijwilligers kan Mamamini bestaan en kan er jaarlijks een halve ton worden uitgekeerd aan goede doelen in en om Stad. Bedankt allemaal!

Vertegenwoordiging van de Fondscommissie 2017
Vertegenwoordiging van de Fondscommissie 2017

Fondscommissie 2017

De keuze was dit jaar niet reuze, maar echt gigantisch: maar liefst 129 aanvragen werden aan de Mamamini Fondscommissie voorgelegd. Aan hen de taak om hieruit een (onmogelijke) keuze te maken. Voor het stemmen aan werd er uitgebreid gediscussieerd. De 12 commissieleden (voornamelijk vrijwilligers) deden hun uiterste best om de te geven punten zo goed mogelijk te verdelen. Na het stemmen (volgens het puntensysteem van het Eurovisie Songfestival...) ontstond er een ranglijst. Vanaf de toppositie werd er vervolgens geld verdeeld, totdat het op was. Dit resulteerde in 25 organisaties die een bedrag zouden gaan ontvangen. Maar: er was meer! Van vorig jaar bleef 1.900 euro over van organisaties die dit geld eerder ontvingen, maar aan Mamamini terug-overmaakten. Goed Bezig was eigenlijk net buiten de boot gevallen, maar ontving uiteindelijk alsnog dit vrijgekomen bedrag.

RTV Noord

RTV Noord maakte opnames voor de uitzending van Noord Vandaag en Radio Noord brak ook even in voor de live-uitzending. 

Uitreiking

De uitreiking vond plaats op maandag 22 mei 2017 om 13.00 bij Mamamini Damsterdiep 307.

Foto-impressie Fondsuitreiking 2017

De cheques van 2017