De Oude Bieb Lewenborg

Potten en pannen


Het is maart 2020 en het coronavirus krijgt Nederland in z’n greep. Mamamini moet haar deuren een aantal weken sluiten en dat heeft gevolgen voor het Mamamini Goededoelenfonds; we kunnen niet op de gebruikelijke manier geld weggeven. Toch betekent dit niet dat we helemaal niks kunnen doen. We hebben alle aanvragen die gedaan zijn bekeken en kwamen tot de conclusie dat wij een aantal organisaties blij konden maken met een Mamamini kringloopbon. Zij wouden met het geld uit het Goededoelenfonds namelijk spullen kopen die ook bij ons te koop zijn. Daarom hebben we een aantal organisaties blij gemaakt met kringloopbonnen ter waarde van 200 euro.

 

Eén van die organisaties is Stichting De Oude Bieb Lewenborg.

Goed verscholen in de wijk Lewenborg staat de Oude Bieb. Op de website van de Oude Bieb staat dat zij “de sociale huiskamer van de wijk Lewenborg” zijn en niets is minder waar. Wanneer je een stap binnen zet in de Oude Bieb voel je gelijk de huiselijke sfeer, qua inrichting, maar ook door de hartelijke ontvangst van de dames en heren die er werken. Ondanks dat het er nu rustiger is dan normaal is zitten er toch her en der wat mensen aan een tafel een kopje koffie te drinken en met elkaar te praten, precies waar de Oude Bieb voor is.

 

Een bevlogen groep dames heeft de Oude Bieb opgericht en op het punt gekregen waar ze nu zijn. Hun passie en enthousiasme spatten van hun gezichten af als ze vertellen over de Oude Bieb en wat het betekent voor de bezoekers. Sommigen komen op deze laagdrempelige manier uit hun sociaal isolement en vinden energie om verder te komen. Anderen komen gewoon voor de gezelligheid.

Naast de huiskamer biedt de Oude Bieb ook allerlei activiteiten aan. Zo is er een atelier waar geschilderd kan worden, is er een koor dat regelmatig oefent en wordt er één keer in de maand samen gegeten. Helaas staan de deze activiteiten nu even stil, maar hopelijk kan het binnenkort wel weer.

Het samen eten is waar Mamamini om de hoek komt kijken. Om de maaltijden de kunnen koken zijn grote pannen, lepels en ander keukengerei nodig. De Oude Bieb heeft dan ook 200 euro aan kringloopbonnen gekregen om deze spullen bij Mamamini te kunnen halen.