Woonzorgcentrum de Zonnehof in Haren

Kan er nu weer op uit met de mensen.


De duo-fiets

Vlak na de feestelijke uitreiking van het Mamamini Goededoelenfonds werd één project al in uitvoering gebracht. Woonzorgcentrum de Zonnehof in Haren had de duo-fiets waarvoor ze geld hadden aangevraagd al aangeschaft (stiekem wisten ze al welk bedrag ze zouden gaan krijgen).

 

Woonzorgcentrum Zonnehof in Haren is een verzorgingstehuis. De mensen die er wonen kunnen, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis wonen en wonen nu in de Zonnehof. In 2018 had de Zonnehof een duo-fiets te leen. Hiermee werden ritjes gemaakt met de bewoners... even Haren in of net wat verder naar de plek waar de mensen gewoond hebben. Maar helaas is deze fiets stuk gegaan. Twee medewerkers van de Zonnehof zagen hoeveel plezier de mensen beleefden aan het buiten zijn en het ophalen van herinneringen. Al snel was duidelijk dat er een nieuwe duo-fiets moest komen en Mamamini heeft hier met het Goededoelenfonds aan kunnen bijdragen.

 

De nieuwe duo-fiets is er niet zomaar één; hij heeft elektrische trapondersteuning, is heel erg veilig met gordels, de stoelen kunnen draaien en er kan een rollator of rolstoel mee. Zo kan er onderweg even gepauzeerd worden om bijvoorbeeld een ijsje op en terras te eten.

 

Tijdens een feestelijk moment werd de duo-fiets onthuld. Een aantal bewoners mochten gelijk al een ritje maken en vonden het geweldig. Sommigen vonden het proefritje te kort duren, maar hen werd beloofd dat ze snel een langere rit gaan maken. Het was heel mooi om te zien hoe blij de mensen waren.

 

José en Alida, bedankt dat wij bij het onthulling van de fiets mochten zijn en heel veel fietsplezier deze zomer!

Foto: Jeroen van Kooten
Foto: Jeroen van Kooten