Humanitas Stad Groningen

Laat kinderen weer even kind zijn.


Kinderhotel de Burcht in Wedde

In 2018 heeft Humanitas Stad Groningen € 3.000,- ontvangen voor het Project “Kinderhotel”. Met dit bedrag kan Humanitas 20 Groningse kinderen (en hun ouder(s)/verzorgers) een weekend naar Kinderhotel de Burcht in Wedde laten gaan.

 

 Kinderhotel de Burcht in Wedde heeft Mamamini uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen en te zien wat het Kinderhotel is en doet.

De route vanuit Groningen naar Wedde is op zich zelf al mooi, je laat het drukke van de stad achter je en gaat echt de natuur in. De Burcht zelf doet niet onder voor de natuur... wanneer je de parkeerplaats afloopt zie je de Burcht al liggen, omringd door water; een écht kasteel.

 De kinderen en hun ouders slapen op zolder. Daar zijn een aantal prachtige kamers gemaakt met bedstee. Op de gang staat een rek met kleding waar kinderen zich kunnen verkleden als prinses of ridder en een schommel in de vorm van een paard maakt de beleving helemaal compleet.

 Een verdieping lager is de woonkamer… zonder tv. Dat is in eerste instantie even wennen, maar aan het eind van de vakantie heeft niemand de tv gemist; er wordt zoveel georganiseerd en er is zoveel te doen in en om de Burcht.

 In de woonkamer lag een gastenboek met stuk voor stuk verhalen van mensen die zo blij waren dat ze een weekend in de Burcht mochten doorbrengen. Even een ouder/verzorger zonder zorgen kunnen zijn, kinderen die kind kunnen zijn, samen iets leuks doen … even weg van de problemen van alle dag. Dat is precies waar de mensen van de Burcht zo hard hun best voor doen.

 

Mamamini is erg blij dat zij het mogelijk kan maken dat er 20 Groningse kinderen een weekend lang kind kunnen zijn.

 

Hans, Frank en Gijsje, bedankt voor de hartelijke ontvangst en de rondleiding.