SIMPL

Duurzaam en simpel


Het is maart 2020 en het coronavirus krijgt Nederland in z’n greep. Mamamini moet haar deuren een aantal weken sluiten en dat heeft gevolgen voor het Mamamini Goededoelenfonds; we kunnen niet op de gebruikelijke manier geld weggeven.  Toch betekent dit niet dat we helemaal niks kunnen doen. We hebben alle aanvragen die gedaan zijn bekeken en kwamen tot de conclusie dat wij een aantal organisaties blij konden maken met een Mamamini kringloopbon. Zij wouden met het geld uit het Goededoelenfonds namelijk spullen kopen die ook bij ons te koop zijn. Daarom hebben we een aantal organisaties blij gemaakt met kringloopbonnen ter waarde van 200 euro.

 

Eén van de organisaties is SIMPL. In 2019 deden zij (toen nog onder een andere naam) voor het eerst een aanvraag bij het Goededoelenfonds , maar helaas voldeden zij niet aan de criteria uit het reglement. Toch zagen wij mogelijkheden voor een samenwerking; niet in de vorm van geld, maar door samen aandacht te vragen voor duurzaamheid en dan met name op het gebied van kleding. De kledingindustrie in namelijk één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Inmiddels hebben we al twee keer samen een Kilosale georganiseerd.

Maar SIMPL is meer... SIMPL ondersteunt bij het organiseren van een duurzame evenementen of talks. Ze geven Groningse ondernemers die op een duurzame manier ondernemen een podium én ze promoten dit jaar gratis geveltuintjes voor ondernemers in Groningen.

 

Dat is heel veel en wat ze dan met de 200 euro aan kringloopbonnen gaan doen? Om nog meer evenementen te kunnen organiseren die gaan over bijvoorbeeld duurzame kleding zijn onder andere kledingrekken, opbergbakken en gereedschap nodig. Allemaal te vinden bij Mamamini, dus de bonnen gaan goed besteed worden.