Stichting Lentis

Maakt er een festival van.


Het Lentis festival in Zuidlaren

Je hebt vast wel eens van Lentis gehoord. Een grote organisatie die in Groningen, Friesland en Drenthe geestelijke gezondheidszorg biedt aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. In 2019 deed stichting Lentis een aanvraag voor het organiseren van het Lentis festival, met als thema "meedoen in de maatschappij".

Dat trok de aandacht van de Fondscommissie, want dat is iets waar Mamamini ook voor staat; zoveel mogelijk mensen laten meedoen in de maatschappij, door middel van het bieden van vrijwilligerswerk. Lentis wou dit doen door het organiseren van een festival waar maatschappelijke initiatieven zich konden presenteren, om op die manier een link te leggen tussen cliënten en organisaties. Met de €1.900  uit het Mamamini Fonds kon hout e.d. aangeschaft worden om huisjes te bouwen die de organisaties konden gebruiken als kraam.  De cliënten Lentis hebben de huisjes zelf gebouwd en zijn hier een aantal dagen mee bezig geweest.

De huisjes waren niet alleen leuk voor de organisaties, maar ook nog eens heel handig toen er een regenbui over het terrein trok.

 

Op vrijdag 21 juni was het dan zo ver... de dag van het festival. De houten huisjes zorgden er voor dat er een vrolijk dorp ontstond met allerlei organisaties die je in een 'echt' dorp ook tegenkomt. Naast dat maatschappelijke organisaties zich presenteerden, werden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Zo was er een volleybaltoernooi, was er de hele dag muziek, kon je op het autisme-belevingspad ervaren hoe het is om autisme te hebben en was er voor kinderen ook een heel programma.

 

 Mamamini was ook op het festival en we vonden het, ook nu weer, erg leuk om te zien wat er met het geld uit het Mamamini Goededoelenfonds gedaan kan worden. Het was volgens ons een geslaagd festival!

Foto: Jeroen van Kooten
Foto: Jeroen van Kooten
De huisjes op het Lentis festival.
De huisjes op het Lentis festival.