Stichting Steun je Medemens

Helpt mensen die tussen wal en schip vallen


Het is maart 2020 en het coronavirus krijgt Nederland in z’n greep. Mamamini moet haar deuren een aantal weken sluiten en dat heeft gevolgen voor het Mamamini Goededoelenfonds; we kunnen niet op de gebruikelijke manier geld weggeven.  Toch betekent dit niet dat we helemaal niks kunnen doen. We hebben alle aanvragen die gedaan zijn bekeken en kwamen tot de conclusie dat wij een aantal organisaties blij konden maken met een Mamamini kringloopbon. Zij wouden met het geld uit het Goededoelenfonds namelijk spullen kopen die ook bij ons te koop zijn. Daarom hebben we een aantal organisaties blij gemaakt met kringloopbonnen ter waarde van 200 euro.

 

Eén van de organisaties is Stichting Steun je Medemens.

Stichting Steun je Medemens is gevestigd in Loppersum en helpt mensen die tussen wal en schip vallen. Ze verdienen te veel om in aanmerking te komen voor allerlei subsidies, maar te weinig om goed rond te kunnen komen. De stichting geeft deze groep mensen een aantal keren per jaar (o.a. met Pasen en kerst) pakketten om deze feestdagen toch te kunnen vieren. Ook krijgen de ouders van kinderen die jarig zijn een pakket, zodat ze hun kinderen toch een geweldige verjaardag, inclusief cadeautjes, kunnen geven! Wij hebben een verjaardagspakket gezien en die was echt prachtig. Alles voor een geweldig kinderfeestje zit er in!

 

De stichting is opgericht door een stel dames die hebben gezien hoe het is om niet rond te kunnen komen en overal buiten de boot te vallen, want voor deze groep mensen is er weinig geregeld. Met heel veel enthousiasme en hard werken hebben ze Stichting Steun je Medemens opgericht en geven ze nu zo’n 70 gezinnen regelmatig pakketten. Naast de pakketten hebben ze nu ook een klein winkeltje waar de mensen die een pakket krijgen gratis spullen mogen uitzoeken. Dat kan kleding zijn, decoratie voor in huis of speelgoed voor de kinderen. Met de kringloopbonnen die ze van Mamamini hebben gekregen kunnen spullen gekocht worden die de cliënten van de stichting hard nodig hebben. Ook deze 200 euro komt dus heel goed terecht.