'Bij Mamamini kun je doorgroeien.'

Bianca Schepel over haar werk bij Mamamini Goededoelenkringloop.

GRONINGEN februari 2018 - ‘Zolang het leuk is, blijf ik’. Deze uitspraak deed Bianca Schepel vier jaar geleden toen ze begon als kassamedewerker bij Mamamini, locatie Helpman. Inmiddels werkt de 30-jarige Groningse nog steeds twee tot drie dagdelen bij de Goededoelenkringloop en is haar takenpakket behoorlijk uitgebreid.

'Mamamini sprak me aan omdat de organisatie draait op vrijwilligers.'

Bianca: “Ik werk achter de kassa, spring bij op de boekenafdeling en ik zit in de Vrijwilligersraad waar ik de belangen van alle vrijwilligers behartig. Een leuke afwisseling van werkzaamheden, daar hou ik van.”

Doorgroeien

Vanaf het begin leerde Bianca veel bij Mamamini. Bianca: “Ik kwam binnen vanuit een sociaal isolement en kreeg een functie waarbij je juist sociale vaardigheden nodig hebt. Dan leer je snel. Voor mij is dit goed geweest. Door veel te evalueren met mijn teamleider, leerdoelen te stellen en daar naartoe te werken, heb ik mezelf kunnen ontwikkelen. Bij Mamamini krijg je daar de ruimte voor. Alles kan alles in eigen tempo, zolang je maar overlegt. Als je ergens iets langer over doet, dan is dat geen probleem.”

Lijkt het je wat?

Kijk direct bij onze vacatures en maak een afspraak met onze Vrijwilligersdesk

Bianca heeft een diploma in de zorg. Haar ziekte strooide echter roet in het eten waardoor ze op 21-jarige leeftijd volledig werd afgekeurd. Ze stortte zich op het schrijven van een boek (Gabriël, uitgegeven in 2014), maar na een tijdje wilde ze niet meer thuiszitten en wenste ze meer sociaal contact. Ze kwam bij Mamamini terecht. “Werken bij Mamamini sprak me aan omdat de organisatie draait op vrijwilligers en vanwege de bijdrage aan goede doelen. Mamamini geeft jaarlijks 45.000 euro weg aan lokale goede doelen in Noord-Nederland. Geweldig toch?”

Aanpakken

Bianca is heel actief binnen Mamamini. Zo zat ze twee jaar in de Fondscommissie en werd ze verkozen om zich in te zetten voor de Vrijwilligersraad, iets wat ze nu al twee jaar doet. “Ik wil graag mijn mening kunnen uiten. Je hebt mensen die klagen en er niets aan doen en je hebt mensen die klagen en er iets aan willen veranderen. Ik wil actie ondernemen en de situatie aanpakken. Ik haal er veel uit: ik krijg feedback en zie wat er verandert. Dat geeft voldoening! Daarnaast volg ik via Mamamini een LOI-opleiding basismanagement teamleider. Dit vergroot mijn kans om elders door te stromen naar een betaalde baan in vaste dienst. Dat is mijn doel en Mamamini steunt mij hierin.”

'Een leuke afwisseling van werkzaamheden, daar hou ik van.'

Word ook vrijwilliger!

Bianca raadt anderen aan om bij Mamamini vrijwilligerswerk te gaan doen. “Het staat goed op je cv en het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Het leuke aan Mamamini is dat je andere kanten en talenten van jezelf ontdekt. Je kunt op voorhand bedenken dat je achter de kassa wilt werken en dan per ongeluk op de werkplaats terechtkomen waar je elektrische apparaten uit elkaar haalt met als gevolg dat je dit zo leuk vindt dat je niet meer weg wilt. Dat heb ik wel eens zien gebeuren, dat is ook Mamamini.”    


Copyright © Mamamini 2018. Alle rechten voorbehouden. Tekst: Heidi van Duuren Foto's: Jeroen van Kooten. Met dank aan Bianca Schepel!