Mamamini Goededoelenfonds 2018

In 2018 werd 69.500 euro uitgekeerd aan goede doelen


Fondsuitreiking 2018

Op 7 mei 2018 was het zover, de uitreiking van het Mamamini Goededoelenfonds 2018! We hadden een recordbedrag van maar liefst 69.500 euro weg te geven en ook het aantal organisaties dat een bedrag ging ontvangen was record hoog, namelijk 34.

Om 13.00 uur kwamen de mensen van de organisaties binnen en de spanning was te voelen. Dat ze iets uit het Goededoelenfonds zouden krijgen was bekend, maar de hoogte van het bedrag nog niet. Henk de Haan was de dagvoorzitter en startte de uitreiking. Na een korte introductie werden de organisaties één voor één naar voren geroepen en werd de cheque in ontvangst genomen. Wat een blije gezichten hebben we gezien die middag! Na 1,5 uur waren alle cheques uitgereikt en was er nog een fotomoment (zie ook onderaan deze pagina). Er werd nagepraat en toen zat het er al weer op. Volgens ons een zeer geslaagde Fondsuitreiking!


Fondscommissie

De Fondscommissie, bestaande uit medewerkers van Mamamini, moest uit 51 aanvragen kiezen. Tijdens de eerste vergadering werden er punten verdeeld over de organisaties. Dit is gedaan middels de songfestivalmethode, de organisatie en het project die je het meest aanspreken krijgt 12 punten (douze points), de organisatie daarna 10 punten en tot slot geef je 1 punt. Nadat iedereen punten had gegeven waren er 34 organisaties met punten. Tijdens de tweede vergadering werd er gestemd over het bedrag; moet een organisatie het volledig aangevraagde bedrag ontvangen, of willen we meer organisaties iets minder dan wat is aangevraagd geven? Een lastige keuze, maar uiteindelijk bleek dat alle 34 organisaties met punten ook een bedrag zouden krijgen. Hiermee zat de taak van de Fondscommissie 2018 er op.

De fondscommissie van 2018
De fondscommissie van 2018

Bedankt!

Ook via deze weg willen we onze medewerkers, klanten en donateurs heel erg bedanken! Zonder onze donateurs zouden we geen mooie spullen binnen krijgen om te verkopen. Zonder klanten zouden we geen geld 'verdienen' om aan de prachtige stichtingen en verenigingen in en om Groningen te geven. Zonder onze medewerkers zou Mamamini niet bestaan, want wie moet dan de spullen ophalen, in ontvangst nemen, prijzen, sorteren, in de winkels zetten en verkopen?

 

Dus iedereen heel erg bedankt! En laten we er met z'n allen voor zorgen dat we in 2019 ook weer een mooi bedrag weg kunnen geven!


Alle goede doelen

Weten welke goede doelen sinds 2015 een bijdrage uit het Mamamini Fonds hebben gekregen? Kijk dan snel op de pagina met alle goede doelen.


Aftermovie


Foto-impressie uitreiking


De cheques van 2018


Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door Jeroen van Kooten. De aftermovie is gemaakt door Wijnand Klein.