Stichting Buurtvuur

Een wandeling van vuurplaats naar vuurplaats.


In 2019 heeft Stichting Buurtvuur 650 euro uit het Mamamini Goededoelenfonds ontvangen om een Vuurloop tussen de wijken Lewenborg en Beijum te organiseren. Op 12 oktober 2019 was het dan zo ver... de editie van de Vuurloop die gesponsord is door Mamamini. Van organisator Trijntje de Haan hebben we onderstaand verslag van de Vuurloop ontvangen.

 

"Op zaterdag 12 oktober vond de eerste editie van de Vuurloop plaats, een reis tussen de wijkvuurplaatsen Lewenborg en Beijum. Een prachtig gelegenheid om mensen te ontmoeten van je eigen wijk, maar vooral van de andere wijk. Op beide vuurplaatsen brandde een warm vuur en verzamelden de reizigers om op stap te gaan via een uitgezette route door Beijumerbos of op eigen houtje. Na een succesvolle tocht werd de reiziger op vuurplaats Jensemaheerd voorzien van een kop rode linzensoep en op vuurplaats Lewenborg van broodjes hamburger. Belevenissen werden verteld, met muziek meegezongen, kortom een fijn samenzijn. Naarmate de vuurloop vorderde, begon het flink te miezeren en zelfs te regenen. Dit hadden we ook voorzien en dus konden de groepen schuilen en zo zaten we, juist dankzij het weer, nog knusser bij elkaar. De reizigers kregen een aandenken mee in de vorm van een houten schijfje met een gebrandmerkte vuurlogo.

 

In totaal deden er 35 mensen mee aan de vuurloop. Door het weer was dit iets minder dan verwacht, maar alsnog was iedereen heel enthousiast. De vuurloop heeft nieuwe mensen over de streep gehaald om eens kennis te maken met de vuurplaatsen en met buurtvuur. Hierdoor zijn meer mensen bekend geraakt met wat er op de vuurplaats gebeurt, en hoe de sfeer is. Namelijk open ontmoeting. Dit is een positieve bijkomstigheid van het evenement."

 

Ook eens bij een buurtvuur aanwezig zijn? Op de website van Stichting Buutvuur staat wanneer en waar de Buurtvuren zijn.

 

Mamamini vindt het erg leuk om te lezen wat de Vuurloop voor de twee wijken heeft betekend en dat het, ondanks het slechte weer, een succes was. We zijn blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen en Trijntje, bedankt voor het verslag.

Vuurplaats Lewenborg | Foto Stichting Buurtvuur
Vuurplaats Lewenborg | Foto Stichting Buurtvuur