'Er is altijd ruimte voor een lolletje.'

Karin Greving over haar werk bij Mamamini Goededoelenkringloop.


GRONINGEN juni 2017 - Na een heftig ziekbed besloot de 37-jarige Karin Greving niet bij de pakken neer te zitten. Slechts een maand zat ze thuis voor ze zich aanmeldde als vrijwilliger bij Mamamini Damsterdiep. Sindsdien werkt ze hier achter de kassa én op de kledingafdeling. 

'Wat ik fijn vind is dat ik in mijn eigen tempo kan werken. Er is geen druk om te presteren. '

“Ik kom uit de detailhandel en heb twaalf jaar in de kleding gewerkt. Ik doe wat ik leuk vind en vind het heerlijk. Ik wil niet meer weg bij Mamamini”, aldus Karin. 

Takenpakket

De kledingafdeling netjes houden en bijvullen, de paskamer en het terughangrek bij de paskamer opruimen, klanten helpen afrekenen bij de kassa, tasjes bijvullen en de telefoon opnemen. Zo ziet het takenpakket van Karin eruit. Voor gemiddeld 15 uur in de week rijdt Karin naar het Damsterdiep om zich in te zetten. Inmiddels kent ze de vaste klanten en vindt ze het leuk om een praatje te maken.

Lijkt het je wat?

Kijk direct bij onze vacatures en maak een afspraak met onze Vrijwilligersdesk

Eigen tempo

Karin: “Ik viel na mijn revalidatie in een zwart gat, maar ben volledig afgekeurd om te gaan werken. Ik wilde graag onder de mensen blijven en besloot me aan te melden bij Mamamini. Ik vind het hartstikke leuk, heb het erg naar mijn zin. Wat ik vooral fijn vind, is dat ik in mijn eigen tempo kan werken. Gaat het even niet, dan kan ik gaan zitten.”

Werksfeer

Karin is erg enthousiast over de werksfeer bij Mamamini. “Alle vrijwilligers zijn verschillend en toch zijn we een team. Er is altijd ruimte voor een lolletje en er is geen druk om te presteren. Wel moet je je verantwoordelijkheden nakomen, maar dat lijkt me logisch.”

'Alle vrijwilligers zijn verschillend en toch zijn we een team.'

Opgeruimd staat netjes

Omdat Karin erg van opruimen houdt, kan ze goed haar ei kwijt bij Mamamini. Karin: “Een opgeruimde winkel is het eerste wat klanten zien als ze binnenkomen, dus dat vind ik belangrijk. Daarnaast is het fijn om te weten dat alle gedoneerde spullen weer een mooi plekje krijgen. Het vrijwilligerswerk loont dubbel: het is voor een goed doel en je bent zelf lekker bezig.”


Copyright © Mamamini 2017. Alle rechten voorbehouden. Tekst: Heidi van Duuren Foto's: Jeroen van Kooten. Met dank aan Karin Greving!