'Heerlijk dingen uit elkaar schroeven'.

Marlou Schenk over haar werk bij Mamamini Goededoelenkringloop.


GRONINGEN juni 2017 - Ze is de enige vrouw op de afdeling én mag lekker met haar handen werken: de 25-jarige Marlou Schenk uit Groningen voelt zich helemaal thuis op de werkplaats van Mamamini Helpman.

Ze test alle binnengebrachte elektrische apparaten en producten met batterijen om te kijken of ze het nog doen. Dit doet ze als vrijwilliger. Marlou: “Ik vind het heerlijk om dingen uit elkaar te schroeven. Het feit dat ik erachter kan komen hoe apparaten in elkaar zitten, geeft me een kick.”

'Je wordt er niet op afgerekend als het even een dagje minder met je gaat. De sfeer is relaxed.'

Industrieel Ontwerpen

Marlou stopte een jaar geleden met haar opleiding Industrieel Product Ontwerpen in Zwolle. Na een periode met rust wilde ze graag weer aan de slag. “Omdat ik chronisch ziek ben en een Wajong heb, is het moeilijk om werk te vinden. Maar het begon enorm te kriebelen en ik wilde graag een doel hebben om de deur uit te gaan.

Blijven

Ondanks dat Marlou van plan is om in september weer een studie op te pakken, wil ze bij Mamamini blijven. “Ik wil het gaan combineren met mijn studie. Voor mij betekent het vrijwilligerswerk ontspanning. Ik kan het iedereen aanraden. Als je niets met schroeven of apparaten hebt, dan kun je wel helpen op een andere afdeling. Er zijn zoveel mogelijkheden!”

Overtuigd?

Kijk direct bij onze vacatures en maak een afspraak met onze Vrijwilligersdesk

 

Vrijwilligers gezocht

Toen ik bij Mamamini binnenliep, zag ik het grote bord met de tekst vrijwilligers gezocht. Ik wist meteen dat het iets voor mij was.” Sinds november vorig jaar draagt ze met veel plezier twaalf uur in de week haar steentje bij. “Het is een verrassend goede keuze geweest om me hiervoor aan te melden. Ik vind het echt heel leuk. Tuurlijk moet je verantwoording afleggen, maar je wordt er niet op afgerekend als het even een dagje minder met je gaat. Dat is anders vergeleken met een baan. De sfeer is relaxed.”

'Het is een verrassend goede keuze geweest om me voor vrijwilligerswerk aan te melden.'

Veel leuke spullen
Door het vrijwilligerswerk is haar beeld van kringloopwinkels veranderd. Marlou: “Ik had altijd wel een liefde voor ‘sneupen’, maar verwachtte niet altijd dat je iets zou vinden wat je zoekt. Nu ik er werk, zie ik zoveel spullen die ik wel zou willen hebben! Ik heb er zelfs mijn eerste designartikel ontdekt; een Philip Stark lampje. Blij mee!”


Copyright © Mamamini 2016. Alle rechten voorbehouden. Tekst: Heidi van Duuren Foto's: Jeroen van Kooten. Met dank aan Marlou Schenk!