Veelgestelde vragen

Over werken bij Mamamini

Staat jouw vraag er niet bij?Praktische zaken

Ik meld me aan voor vrijwilligerswerk... En dan?

Nadat je je bij ons hebt aangemeld neemt Manuela van onze Vrijwilligersdesk contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek worden jouw wensen besproken en kijken we samen wanneer (en waar) je bij ons aan de slag kunt! Daarna kom je nog een tweede keer langs om kennis te maken met de teamleider van de specifieke afdeling waar je gaat werken. En dan? Dan ben je klaar om te beginnen!

Hoeveel uren of dagen kan/moet ik per week werken?

Je werkt minimaal 4 uur per week bij Mamamini, maar in verband met onze bezetting hebben we liever dat je méér uren bij ons werkt! Bijvoorbeeld 16 of 24 uur per week. Voltijd vrijwilligerswerk doen kan ook, het gaat dan om 38 uur per week.

Mag ik vrijwilligerswerk doen als ik een WW-uitkering ontvang?

Van UWV mag je vrijwilligerswerk doen, zolang je maar beschikbaar blijft voor een baan. Wel heb je toestemming nodig van UWV. Kijk voor informatie op de site van het UWV.

Waarom

Voor wie doe ik het?
Je doet het een beetje voor jezelf en een beetje voor Mamamini, maar redenen om vrijwilligerswerk te doen zijn zeer persoonlijk! De één wil graag een steentje bijdragen aan hergebruik, de ander wil werkervaring opdoen en weer een ander werkt bij ons om goede doelen te ondersteunen. Het kan alle kanten op! Maar iedereen werkt hier in elk geval met véél plezier, want de sfeer is altijd goed.

Over Mamamini

Wie is Mamamini?

Mamamini is een stichting zonder winstoogmerk en een erkende Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Er is géén eigenaar, maar wel een bestuur. Onze stichting kan haar werk doen dankzij  meer dan 220 vrijwilligers, waarvan 6 personen het bestuur vormen.

Hoeveel vrijwilligers werken bij Mamamini?

Bij Mamamini werken ongeveer 220 vrijwilligers.

Contractvormen

Welke contractvormen zijn mogelijk?

Vrijwilligerswerk

Verreweg de meesten werken bij Mamamini als vrijwilliger! De één wil graag een steentje bijdragen aan hergebruik, de ander wil werkervaring opdoen en weer een ander werkt bij ons om goede doelen te ondersteunen. Het kan alle kanten op! Maar iedereen werkt hier in elk geval met véél plezier, want de sfeer is altijd goed!

 

Participatiebaan

Ontvang je een volledige bijstandsuitkering van de Gemeente Groningen en is betaald werk voor jou (nog) niet mogelijk? Dan is  een participatiebaan bij Mamamini wellicht iets voor jou! Alle informatie over participatiebanen kun je vinden op de website van de gemeente Groningen maar je kunt ook contact opnemen met onze Vrijwilligersdesk!

 

Stage

Het is mogelijk om een snuffelstage te doen bij Mamamini. Ga hiervoor naar de winkel van je voorkeur en vraag naar een teamleider. Hij of zij kan je alles vertellen over de mogelijkheden! Voor alle andere stages neem je contact op met onze Vrijwilligersdesk! 

 

Re-integratie 

Mamamini is een bedrijf met aantrekkelijke werkplekken voor mensen die weer arbeidsritme willen opbouwen. Er zijn rustige werkplekken achter de schermen zoals het sorteren van kleingoed en kleding en wat publieke en drukkere werkplekken zoals in de winkel en in het transport.

 

Bij Mamamini worden medewerkers op maat begeleid door ervaren teamleiders volgens een vaste methodiek. In onderling overleg wordt vastgesteld op welke manier gerapporteerd wordt. Vanwege deze aantrekkelijke werkplekken en de begeleiding en rapportage op maat werken wij regelmatig samen met re-integratiebureaus.