Nynke: 'Ik leer veel bij Mamamini!'

Nynke Stellingwerf over haar werk bij Mamamini Kledingboetiek.


GRONINGEN, januari 2017 - De 50-jarige Nynke Stellingwerf maakte na jarenlang werkzaam te zijn geweest in het onderwijs een ommezwaai in haar carrière; ze koos voor mode. Sinds juli 2016 werkt ze in de Kledingboetiek van Mamamini in Helpman. Als vrijwilliger. Waarom? 

'Mamamini leek me een goede plek om werkervaring op te doen en dat bleek ook zo te zijn!'

Mode

“Ik heb vroeger de modevakschool gevolgd en ik wil daar iets mee gaan doen. Maar zonder praktijkervaring kom je nergens. Ik geef weliswaar naailessen aan kinderen, maar heb nog nooit met een kassa gewerkt of in een winkel gestaan. Toen ik op de website van Mamamini las dat ze vrijwilligers zochten, heb ik me meteen aangemeld. Het leek me een goede plek om werkervaring op te doen. En dat blijkt ook zo te zijn!”

Word jij onze nieuwe Nynke?

Nynke vond in 2017 een nieuwe betaalde detailhandelsbaan buiten Mamamini dus we zijn op zoek naar een een nieuwe Nynke! Treed je in haar voetsporen? Kijk direct bij onze vacatures en maak een afspraak met onze Vrijwilligersdesk

Afwisselend werk

Nynke staat twee middagen in de week in de Kledingboetiek waar ze binnengekomen kledingstukken in de winkel hangt en verkoopt. Ook het adviseren van klanten en het inrichten van de boetiek hoort bij het takenpakket.

“Het is heel afwisselend werk. Ik vind vooral de interactie met verschillende soorten klanten leuk. Je adviseert over de juiste kleuren en maten en maakt even een praatje. Klanten gaan vaak blij de deur uit. Daarnaast spreekt het recycle-aspect van de Kledingboetiek mij aan. Je wilt niet weten hoeveel goede kleding er wordt gedoneerd. Mensen met een kleine beurs hebben hier profijt van. Dat is fijn om te zien.”

'Er worden allerlei leuke evenementen georganiseerd zoals een modeshow en we stonden op de vintagemarkt Klein Berlijn in Groningen. '

Goed voor vrijwilligers

Nynke is ook erg te spreken over de begeleiding van vrijwilligers bij Mamamini. “Zo hebben we laatst een overvaltraining gehad en is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een commissie om mee te praten over de goede doelen waar Mamamini geld aan schenkt. Er worden allerlei leuke evenementen georganiseerd zoals een modeshow en we stonden op de vintagemarkt Klein Berlijn in Groningen. Heel leerzaam en leuk om te doen met collega’s. Echt, als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk of een plek waar je werkervaring wilt opdoen, dan raad ik Mamamini zeker aan.”


Copyright © Mamamini 2016. Alle rechten voorbehouden. Tekst: Heidi van Duuren Foto's: Jeroen van Kooten. Met dank aan Nynke Stellingwerf!