'Ik vertaal een kledingstuk in een goed verhaal.'

Yvonne Kuis over haar werk bij Mamamini Goededoelenkringloop.


GRONINGEN juli 2017 - Na jarenlang voor haar vier opgroeiende kinderen te hebben gezorgd, wilde de 37-jarige Yvonne Kuis weer wat werkervaring opdoen met als doel een vaste baan te zoeken.

Haar unieke gebruiksaanwijzing maakte het haar, volgens eigen zeggen, niet gemakkelijk om iets te vinden. Tot ze bij Mamamini binnenliep, waar ze nu ruim een jaar vrijwillig werkt als Webshopmedewerker Kledingboetiek in Helpman. “Een perfecte match. Ik ben blij dat ik de kans krijg om dit te doen en heb eindelijk mijn plekje gevonden.”

'Het geeft een goed gevoel om iets te doen waar je goed in bent.'

Van Kleingoed naar Webshop

Yvonne’s affiniteit ligt oorspronkelijk bij kleingoed. Ze begon op deze afdeling op de locatie aan het Noorderplantsoen en kwam gaandeweg in Helpman bij de Kledingboetiek terecht waar ze zich nu tien uur in de week inzet als webshopmedewerker. 

Leuk toch?

Kijk direct bij onze vacatures of maak direct een afspraak met onze Vrijwilligersdesk

Passie voor computers

Yvonne maakt gedoneerde kleding verkoopbaar door kledingstukken op een aantrekkelijke manier te fotograferen en het daarna te plaatsen op de website. “Ik zorg ervoor dat het systeem is bijgewerkt en dat alles online komt te staan. Soms kies ik ook zelf de kledingstukken uit die we plaatsen. Het loont om te zien dat je mensen blij maakt met de kleding die jij hebt uitgekozen. Werken met computersystemen is mijn passie. Dat heb ik hier ontdekt. Daarnaast staat deze functie goed op mijn cv en het is goed voor mijn zelfvertrouwen. Het geeft een goed gevoel om iets te doen waar je goed in bent.”

Blijven ontwikkelen

Webshopbezoekers kunnen het product online bestellen en bij de kassa op de locatie in Helpman ophalen. De bestellingen die gedaan zijn, worden door Yvonne en haar collega’s klaargelegd. Yvonne: “Klanten moeten online al kunnen zien of het product goed is. De kunst is dus om de kleding te laten zien hoe het werkelijk is én het moet een duidelijke omschrijving krijgen. Ik moet het vertalen in een goed verhaal en blijven nadenken hoe ik iets zo aantrekkelijk mogelijk presenteer. Dat is prettig want ik wil me blijven ontwikkelen.”

'Ik moet blijven nadenken hoe ik iets zo aantrekkelijk mogelijk presenteer.'

Werksfeer

“Er wordt zorgvuldig gelet op het creëren van een prettige werksfeer voor alle vrijwilligers. Dat lukt doordat de juiste mensen op de juiste plek zitten qua leiding. Ik krijg altijd een luisterend oor en word hier serieus genomen. Ze hebben vertrouwen in mij. En roddelen is taboe, dat is heel fijn.”


Copyright © Mamamini 2017. Alle rechten voorbehouden. Tekst: Heidi van Duuren Foto's: Jeroen van Kooten. Met dank aan Yvonne Kuis!