Mamamini is met vier vestigingen en ruim 250 medewerkers het grootste kringloopbedrijf in de stad Groningen. Wij zoeken op korte termijn een

Commercieel strategisch manager (24-28 uur)

De kringloopwereld is volop in beweging. Er ontstaan nieuwe initiatieven om duurzaamheid en hergebruik te bevorderen. De opkomst van online platforms voor tweedehandsgoederen verandert de markt. Tegelijkertijd blijft de gewone kringloopwinkel een onmisbare schakel in de circulaire economie.

 

Mamamini is een stichting zonder winstoogmerk, die de opbrengsten uit de verkoop gebruikt om goede doelen te ondersteunen. Mamamini wordt dit jaar 35 en wil de 100 zeker halen! Daarom is het van belang om commercieel en strategisch in te spelen op de nieuwe ontwikkelingen.

De functie

De commercieel strategisch manager heeft een cruciale rol bij het vormgeven van de toekomst van Mamamini. Het belangrijkste aandachtsgebied is het ontwikkelen van een strategische visie en deze commercieel te vertalen in (innovatieve) projecten, de bedrijfsvoering en het huisvestingsplan.

 

Overige aandachtsgebieden

 • Het volgen van ontwikkelingen in de regio en de branche en het in kaart brengen van de gevolgen voor Mamamini.
 • Het versterken van de externe profilering en de marketing.
 • Het opzetten en onderhouden van een ruim netwerk met samenwerkingspartners met als doel het ontginnen van nieuwe mogelijkheden op de diverse gebieden waar Mamamini actief is.
 • Het opstellen van het meerjarenplan.

Het team

Mamamini heeft een leuk en gevarieerd team van meer dan 250 medewerkers. Hiervan werkt het merendeel als vrijwilliger en 23 medewerkers werken in dienstverband. De commercieel strategisch manager werkt intensief samen met de operationeel manager en de financieel manager. Samen vorm je het managementteam en ben je gesprekspartner van het bestuur en de personeelsvertegenwoordiging. Het managementteam valt hiërarchisch onder het bestuur van de stichting.

 

Wat vragen we van jou?

 • We vinden het belangrijk dat je affiniteit hebt met de wereld van de kringloop.
 • Je vindt het leuk om in een niet alledaagse werkomgeving te werken aan een duurzaam en inclusief bedrijf dat de winst inzet voor Groningse goede doelen.
 • Je staat achter de doelstellingen van Mamamini en je hebt oog voor de klanten en donateurs.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar je zoekt de samenwerking op met collega’s of externe partijen.
 • Verder functioneer je op HBO werk- en denkniveau, beschik je over strategisch en commercieel inzicht en heb je enige jaren relevante werkervaring.

Wat bieden wij?

 • Je komt te werken in een maatschappelijk betrokken en dynamische organisatie, waar geen dag hetzelfde is.
 • Afhankelijk van ervaring en competenties ontvang je een salaris tussen de € 4.340,12 en € 5.773,06 op basis van een fulltime dienstverband (schaal H Mamamini Handboek Arbeidsvoorwaarden).
 • In eerste instantie een jaarcontract (met mogelijkheid tot verlenging).
 • Opleiding tot bedrijfshulpverlener.
 • Gratis zwemabonnement, leuke personeelsuitjes en personeelskorting op het assortiment.

Solliciteren

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Mail dan je motivatiebrief en CV vóór maandag 15 april aanstaande naar werk@mamamini.nl. Wil je graag eerst meer informatie, neem dan contact op met Manuela Rauwerda (P&O Adviseur) via 06-27238052 (bereikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag). De sollicitatiegesprekken worden gehouden op donderdag 18 april aanstaande. 


Over onze doelen

We hebben onze eigen goede doelen - oftewel onze ideële doelstellingen - samengevat in de 3 M's van Mamamini: Milieu, Minima en Meedoen... Lees meer

Het Mamamini fonds

Mamamini Goededoelenkringloop geeft geld aan organisaties in Groningen via het Goededoelenfonds. Het fonds wordt dagelijks gevoed... Lees meer

Vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers zijn we nergens! Zij zorgen er dagelijks weer voor dat  onze klanten bedient kunnen worden. Lees hier meer over deze toppers.Ook goed om door te lezen